Šeimų ir šunų šventė „Kartu mes komanda“

Šeimų ir šunų šventė „Kartu mes komanda“

„Sūduvos“ sporto stadione rinkosi šeimos su savo augintiniais – šunimis. VšĮ šunų dresūros mokykla „Komanda“ jau antrus metus organizavo renginį – šeimų ir šunų šventė „Kartu mes komanda“.

Šventės metu buvo organizuojamos 100 metrų bėgimo su šunimis varžybos, kuriose, šunys bėgo kartu su šeimininkais ar be jų. Renginio metu buvo pristatomos įvairios šunų veislės, šunims skirtos sporto šakos, bei aktyvūs laisvalaikio praleidimo būdai.

 Profesionalūs šunų dresuotojai pravedė parodomąsias programas su šunimis, suteikė reikiamos informacijos šunų augintojams jiems rūpimais šunų auginimo, dresavimo klausimais.

Renginio dalyvius pasveikinęs Savivaldybės meras Povilas Isoda linkėjo pozityvaus, nuoširdaus bendravimo su savo augintiniu, nes tai geriausias draugas, ir, kad šis renginys taptų tradiciniu, sutelkiantis marijampoliečius auginančius įvairių rūšių šunis aktyviai ir turiningai praleisti laisvalaikį, dalyvauti įvairiose šunų sporto šakų varžybose, edukacijose su šunimis.

"Lėkščiasvydis - itin azartiškas ir smagus sportas Jums ir Jūsų šuniui. Šio sporto esmė - šuo turi ore pagauti išmestą lėkštę. Lėkščiasvydis dažnai yra vadinamas tingių šeimininkų sportu. Manote, mesti lėkštę nėra sudėtinga? Tik 10 000 metimų ir Jūs GALBŪT mokate ją mesti. Sportuoti gali įvairaus amžiaus, veislių, sveiki šunys, turintys grobio instinktus ir norintys žaisti. Šiame sporte svarbiausia - vizganti šuns uodega ir šeimininko šypsena. Su lėkčiasvydžio sportu šventės dalyvius supažindino šio sporto pradininkai Lietuvoje - šunų sporto klubas CRAZYfoxes."

Jei mėgstate šokti, bet neturite šokių partnerio, pasikvieskite į kompaniją augintinį. Šunų elgsenos specialistai sako, kad šokiai su šunimis („fristailas“) – puiki priemonė pakoreguoti gyvūno elgseną, suteikti jam daugiau pasitikėjimo savimi ir viena geriausių priemonių užmegzti tvirtą ryšį su augintiniu. Be to – tai be galo linksmas užsiėmimas. Tiek šokantiems, tiek žiūrintiems. Apie tai Sondra Jonceva ir Veslava Citovič-Rul, LKD dresuotojos, Canine freestyle klubo įkūrėjos kalbėjosi su šventės dalyviais.
Šeimininkai su savo augintiniais taip pat turėjo galimybę susipažinti su “Skaitymas su šunimi”. Skaitymas su šunimi nėra tikroji kaniterapija kaip daugelis įsivaizduoja. Skaitymo sesijų tikslas yra sukurti malonią atmosferą ir formuoti su skaitymu susijusias malonias asociacijas. Malonūs išgyvenimai, susiję su skaitymu ir bendravimu su šunimi, skatina vaikus drąsiau skaityti, laisviau jaustis ir atsikratyti baimių. Tai daugiau nei susitikimas su šunimi, bet šiek tiek mažiau nei edukaciniai užsiėmimai su šunimi
Diena buvo nors ir šilta augintiniams, bet informatyvi, sportiška ir aktyvi.

Close